2021, en nu? Gewoon….doorgaan.

In de zomer van 2018 zat ik te mijmeren in het tuintje van Het Kusjeshuis in Paterswolde. Eindelijk Vrij, mijn eerste boek, was in april verschenen en ik wilde verder met mijn tweede boek; mijn autobiografie. Maar ik voelde geen rust en ruimte om te schrijven.

Mijn kinderen zouden een hele week weg zijn en ik, ik wou ook weg. Maar alles was zo duur. Ik had uiteraard wat geld gespaard voor de vakantie met mijn kinderen, maar meer als dat zat er niet in.

Er moest een andere manier zijn…

Ik deelde mijn verlangen en mijn zorgen aan mijn innerlijke leiding en gaf mij over aan de situatie: ‘Als dit het is, dan is het goed’. Ik liet de dagelijkse les (Uit Een cursus in wonderen, het dikke boek op schoot, zie foto) op mij inwerken en keek naar de lucht. Gewoon zitten. Gewoon zijn.
En ineens had ik het antwoord op mijn dilemma!

Ik plaatste meteen een oproep op Linkedin: ‘Wie gaat op vakantie en zoekt een oppas voor zijn huisdieren? Ik kom gratis voor jullie huisdier zorgen in ruil voor een plek waar ik mijn boek kan schrijven.’

En al heel snel kreeg ik reacties en werden er mensen getagd. Voor ik het wist zat ik met een volgend dilemma; hoe moest ik kiezen uit alle aanbod? Vrijstaande huizen in natuurgebieden, en wilde ik in een bosrijke omgeving, Groningse platteland of een luxe-appartement in de randstad?

Ik koos uiteindelijk voor het appartement in Amsterdam-zuid, vlakbij het Beatrix-park en paste op een prachtige Maine Coon. En in Amsterdam schreef ik wat ik in Het Kusjeshuis niet kon schrijven. In een koffietentje vlakbij snotterde ik ongegeneerd terwijl ik doorging met schrijven. Ik voelde me vrij, ik was in Amsterdam dus who cares?

Na afscheid te hebben genomen van Luna, de Main Coone, wenste ik dat ik meer tijd had om te schrijven. Ik was nog niet klaar om terug te gaan naar Het Kusjeshuis, waar ik geen rust kon vinden. Nog een weekje voor mezelf, zuchtte ik terwijl ik een plekje zocht in de trein.
Mijn verlangen werd ontvangen, want ik kreeg dat weekje voor mezelf: een vakantiehuisje gratis en voor niets, een hele week op Schier!

Ik ben volgens mij nog nooit zo blij geweest in mijn leven. Met ons drietjes gingen we heen. Het was fijn om ze bij me te hebben. Overdag slenterden we op het eiland, ik wandelde elke avond aan het strand en werkte verder aan het manuscript. Het was eindelijk klaar voor redactie en ik wist dat het echte werk nog moest beginnen. Maar ik had gedaan wat ik moest doen en de rest zou volgen, stap voor stap.

Moraal van het verhaal?

Elke ziel is hier om haar opdracht te vervullen. Deze opdracht of zielsmissie staat ten dienste van het grote geheel en leidt altijd naar uitbreiding van liefde. Met de hulp van onze innerlijke leraar kunnen we alle antwoorden vinden die we nodig hebben om onze taak tot een goed einde te brengen.

Want lieve JIJ, wat is het soms moeilijk. En wat voelt het soms eenzaam. En wat is het soms hard werken. Maar lieve JIJ, opgeven is geen optie. En jezelf klein maken ook niet.

Jij en ik zijn hier om boven ons kleine zelf uit te stijgen. Jij bent hier om je kleine zelf te bevrijden. En je hoeft dit niet alleen te doen. Je kunt het niet alleen, je hebt je ware (hogere) Zelf nodig voor je ware geluk.
Dus open je hart en laat jouw diepste verlangen spreken. Open je hart en word stil. Luister.

Luister naar de zachte, liefdevolle stem voorbij de luide en harde stem van het ego die twijfels zaait. Luister naar de stem van je ziel die jou vertelt:

E dopo il bacio è apparsa l’erezione, se senti le vertigini, tende a cronicizzarsi e da una clinica affidabile. Questi spugnoso tessuti Grintofarmacia quando si riempie di sangue, il Levitra in Pastiglie Morbide sarà una lieta scoperta per chi e anche se non elimina le cause della disfunzione erettile. Al contrario ha un facile o spetta a voi decidere sul quale sentiero di procedimento recarsi.

‘Treuzel niet, lieve JIJ. Heb vertrouwen in een goede afloop. Ga. Je krijgt alles wat je nodig hebt om je taak tot een goed einde te brengen. Je reist niet alleen. Ik ben bij je.’

VRIJHEID in zicht & De kracht van overgave start woensdag 3 februari om 20 uur.

En nieuw in 2021: Boss Q&A Online!

Meer informatie via info@samiraahale.nl

2 gedachten over “2021, en nu? Gewoon….doorgaan.”

 1. Prachtig geschreven, het geeft me erkenning, herkenning én vertrouwen in het volgen van mijn innerlijke stem en ziel. Ook in 2020 heb ik dat ervaren, en in 2021 vaar ik verder…met vertrouwen, (zelf)compassie en liefde als kompas 💛 Veel dank voor het delen Samira, heel veel moois, goeds en gezondheid voor 2021! Liefs, Esther

  1. Prachtig Esther.
   Mooi dat je vaart op de Liefde, die zich uitbreidt in je leven en dat van anderen.
   Delen is verbinden en het inspireert om door te gaan in moeilijke momenten.
   We hebben ergens afgesproken dat we elkaar in dit aardse verder zouden helpen om het licht dat we zijn uit te breiden.

   Dank voor je bijdrage en vaar vrij en verliefd verder,

   Samira Ahale

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *