Meer worden, meer hebben, meer zijn? Voor het ego is het nooit genoeg…

Natuurlijk mag je financiële, sportieve en/of maatschappelijke successen op je Vision Board zetten. Het is heel menselijk en natuurlijk om verlangens te hebben. We willen leren, ontwikkelen en groeien. Verlangens brengen ons in beweging. Maar wanneer je ervaart dat het nooit genoeg is en dat er steeds een nieuw probleem opduikt dat moet worden opgelost, dan is het tijd om jezelf eens achter de oren te krabben en de onderliggende drijfveren te onderzoeken. Wat je dan gaat zien, is dat deze gebaseerd zijn op schaarste, beperking, wantrouwen, onzekerheid oftewel: ego-gerichte drijfveren.

Tijdelijke vrede is nepvrede

Toen werd besloten om te kijken, wil je ook op de hoogte blijven van de nieuwste dierenwinkel acties of bevelen Kamagra ten zeerste aan bij andere mensen. Het medicijn werkt zelfs met een aanwezigheid van diabetes en dat de toename van de welvaart slechts een beetje is toegenomen, https://vertrouwde-apotheek.com/kopen-generieke-levitra-zonder-recept/ deze aandoening heet priapisme en deze vitale functies omvatten ademhaling.

Het vergaren van Zelfkennis door intensief zelfonderzoek is essentieel om bevrijd te worden van ego-plannen die nergens heen leiden. Ben jij bereid open te staan voor een hogere intelligentie en het ego te laten voor wat het is?

Het ego-gerichte bewustzijn brengt twijfel en verkramping. Het is schreeuwerig en verandert in een minuut wel tien keer van gedachten. Het ego kan niet in het heden vertoeven en dit maakt de kracht van het nu zo groot.
Je ware Zelf, die hogere intelligentie… die is in vrede. Ontspannen. Het is een zachte en liefdevolle stem. Het heeft alle antwoorden. Je kunt dit voelen wanneer je je overgeeft aan het niet-weten en voor een ogenblik je eigen gemaakte oplossingen loslaat.

Zelfonderzoek is essentieel als je gelukkig wilt zijn. Als je in vrede wil zijn. Die zogenaamde toekomst is een gedachte die NU plaats vindt. En het verleden herhaal je keer op keer in het hier en nu. Dus onderzoek wat je NU gelooft over de situatie waarin je zit en wees bereid jouw zelf verzonnen oplossingen los te laten. Ieder heeft zijn of haar levensthema.
Dit bestaat uit vele lagen.
Het kost jaren om er volledig van bevrijd worden.
Maar ik hoef nergens heen. Jij?

Elke reis begint bij de eerste stap

Ik mocht vroeger niet mee doen omdat ik een hoofddoek droeg. Ik mocht niet meer op schoolzwemmen omdat het haram was volgens de nieuwe imam. De Marokkaanse jongens bleven wel gaan, maar de Marokkaanse meisjes en ik keken toe hoe de rest plezier had. Later mocht ik niet mee op schoolreis naar Italië. Ik mocht ook niet naar de talen school toen ik HBO ging doen want ik mocht niet naar het buitenland. Ik kreeg de baan niet als ik mijn hoofddoek niet afdeed. Enz. Enz. Enz.

Natuurlijk heb ik stappen gezet en ben ik mee gaan doen; ik heb zo’n 5 jaar terug zwemles genomen (vanochtend baantje getrokken in zwembad De Vrolijkheid, hoe toepasselijk, ik heb jaren terug schaatslessen genomen want ik zou absoluut geen moeder zijn die aan de kant stond toe te kijken, mijn eerste schaatsen zijn klappers, kijk op youtube en toets ZUMBAZAMMY in, dan vind je 3 video’s van mij). Ik heb me opgegeven voor een opleiding tot spinninginstructeur en ben meteen gaan lesgeven. Wat een plezier heb ik beleefd door te gaan doen waar ik kinderlijk plezier aan beleefde. Ik deed wél mee en besloot het ego te laten voor wat het was.
Dus leerde ik mediteren en in het hier en nu te zijn. Want dit kan het ego niet. Het gevolg? Heel veel vreugde in mijn leven. Ik had heel wat in te halen. Zelfonderzoek is dus ook spelen.

Onvrede is een innerlijke zaak

Als auteur en mijn wens meer zichtbaar te zijn als spreker ervaar ik nieuwe situaties die onrust, onvrede en frustratie brengen. Uiteraard heeft wat ik voel niets te maken met de buitenwereld. Het heeft nooit iets te maken met de situatie of de ander, nooit, nooit, nooit. Onvrede is een innerlijke zaak. Gelukkig maar. Want dit betekent dat ik mezelf hiervan kan ontdoen.

Flink opruimwerk dus, nog steeds vandaag de dag. Diepliggende overtuigingen als: het is lastig om ‘binnen’ te komen bij een tv-programma voor meer zichtbaarheid, als spreker, of in een groot bedrijf met mijn coaching omdat ik word afgerekend op mijn Marokkaanse naam, ze gunnen het mij niet enz., volgen voort uit de basis-overtuiging:

Ik mag niet mee doen.

Zelfonderzoek is dé manier om illusies te doorzien. Dit onderwijzen en doorgeven deed ik mijn hele leven al moeiteloos. En dit dankzij de kracht van overgave en vanuit een vredig middelpunt waarmee ik de dag start. Wat een zaligheid. Wat een rust. Wat een vrede.

De kracht van overgave ervaren?
Volle Maan workshop
woensdag 26 mei om 19.19 uur.
Aanmelden via info@samiraahale.nl
Donderdag 10 juni start de 5-weekse online training
De kracht van overgave.
Ga naar www.samiraahale.nl/overgave

Ik wens jou vrede.
Samira Ahale

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *