Moeiteloos leven

De volle maan workshops heb ik van de agenda gehaald. Er zijn weinig aanmeldingen en als ik heel eerlijk ben, rond de Volle Maan heb ik genoeg aan mezelf. Ik voel veel, ik zie innerlijk veel en heb dan juist alle ruimte nodig. Het is heerlijk om thuis te zijn en mijn lessen te doen, te mediteren, hardlopen, pilates, wandelen. Wat het gevoel me maar ingeeft. En het is fijn om thuis te zijn als mijn kinderen van school komen. Het wonen in dit huis in Dalfsen voelt ook als thuis. Ik voel me gezegend en dankbaar.

Toen de frank viel met betrekking tot de Volle Maan workshops (Vlaams voor kwartje) … voelde ik opluchting. Ik hoef dus ook niet op tijd te zijn met de Volle Maan Boodschap. Ik blijf simpelweg bij mezelf en doe wat me wordt ingegeven… en als de inzichten er zijn dan komt de boodschap wel.

Ik lees graag in Een cursus in wonderen en dit naast het toepassen van de dagelijkse werkboekles. Na zes jaar kies ik er bewust voor dit boek als middel te gebruiken voor mijn spirituele leerweg en om mij niet te laten afleiden door zoveel andere wegen die naar Mekka leiden. Ik kan maar op één plek tegelijk zijn. Verder kan het ook een ego-valkuil zijn om zoveel verschillende richtingen te bestuderen om uiteindelijk nergens te komen. Die fase heb ik gehad en voor mij klopt het nu zoals het is. Wat een rust en vrede ervaar ik hierbij. Geen zoeken meer, maar simpelweg de dag beginnen in stilte en de lessen tot me nemen, zonder oordeel of vooropgezette ideeën, maar altijd met een open mind en in het niet-weten.

Jij bent niet een lichaam, jij bent Geest

Deze leerweg werpt het idee omver van een lichaam te zijn en afgescheiden te zijn van je ware Zelf. Het idee een lichaam te zijn en identificatie met vorm leidt tot een diepe angst en schuld die we projecteren in het leven.

Goed nieuws is dat de afscheiding een onjuist idee is en dat het door middel van vergeving gecorrigeerd kan worden. Vergeving niet zoals begrepen wordt volgens wereldse termen maar op een hele andere nieuwe manier. Onze worsteling is de identificatie met het lichaam. Deze is zo ontzettend sterk, dat we dit niet in 1 week, 1 dag of 1 maand doorzien.

Zelf begon ik in 2015 de dagelijkse werkboeklessen te lezen en toe te passen, nadat ik twee jaar leertherapie volgde bij een leraar van Een cursus in wonderen. En ik zie de wonderen in mijn leven:
meer rust, meer vrede, en meer moeiteloosheid in het leven.

En dit deel ik met eenieder die mijn pad kruist, via de boeken die ik schrijf, mijn schrijfsels op Linkedin, de 2-wekelijkse vrijdagse mail, Boss-coaching, de 8-weekse training De kracht van overgave en… de Zondagse 3-luik.

De eerste 3-luik: 26 september, 24 oktober, 28 november 2021 = VOL
Tweede 3-luik: 12 december 2021, 16 januari en 13 februari 2022
Derde 3-luik: 13 maart, 10 april en 15 mei 2022

Informatie: www.samiraahale.nl/boss

In vrede,
Samira Ahale

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *