Beste Samira, ik vraag mij af…

Hoort onthouding van internet ook niet bij het onthouden van genot en dus onder de regels van de Ramadan?

Samenkomsten van verstilling, elke woensdagochtend te Dalfsen

Beste P.

Elke religie is een vorm en elke vorm is beperkt. Een vorm dient je verder te helpen op weg naar lichter worden. Naar vrijheid. Bevrijding. Want niemand kiest er bewust voor om een last te dragen. We verlangen allemaal, welk geloof we ook volgen, naar verlichting.

Het is eigenlijk heel eenvoudig: Mensen bedenken regels die ze projecteren op een God die ze zelf hebben bedacht. Deze duale God straft, oordeelt en maakt onderscheid tussen goed en slecht. Een beetje zoals onze goedheilig man, de Sint.

De mens kan niet anders dan een God bedenken met deze gebreken, omdat het zelf gebrekkig is.

Je kunt slechts maken wat je kent, en wat je niet kent, kun je niet maken. De mens is in deze zin het ego-gerichte bewustzijn dat zich heeft afgescheiden van de werkelijke bron en een wereld van lichamen en vormen maakt omdat het zich stierlijk verveelde, rustend in God. Het was wel vredig, volmaakt, zalig, licht en overvloedig, maar oersaai.

AGENDA: elke woensdagochtend Samenkomsten van Verstilling. Inloop 9.30 uur. We starten stipt om 10 uur, afronding om 12 uur. Na de ramadan ronden we af om 13 uur en eten we samen. Minimaal 3 personen, maximaal 5. Bekijk het huidige aanbod:https://samiraahale.nl/leiderschap/

Vasthouden aan vorm leidt naar allerlei bizarre regels over wat wel en niet mag

Halal en haram tot aan het extreme aan toe, waarbij machtsmisbruik aan de orde van de dag is. Het enige wat je hoeft te onthouden met betrekking tot dit punt en vele andere punten waar men de dagen mee kan vullen is dit:

God is liefde en jij bent zijn kind. Samen met mij en elk wezen zijn we als zijn schepping, deel van hem. En om af te sluiten volgens de gebruikelijke islamitische gewoonte:

Allah weet het beter.

In vrede en een gezegende dag, 
Samira Ahale

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *