Geen ramadan zonder shebakkia

Shebakkia-deeg is rijk aan zaden, kruiden en noten (o.a. anijszaad, geroosterd en gemalen sesamzaad, kaneel, geelwortel, gember, ongebrande amandelen en hazelnoten). Verder bevat het oranjebloesemwater en de geur ervan brengt me terug naar mooie herinneringen. Het kneden van dit deeg is een feestje!

Het dun gerolde deeg wordt, eenmaal gefrituurd, heerlijk krokant. Dan wordt het ondergedompeld in een geurige zoete honing-oranjebloesemwater mengsel. ‘Is het niet vreselijk zoet?’, vroeg een vriendin nadat ik een video deelde tijdens de bereiding. Shebakkia eet je tegelijk met de harira. Ondergedompeld in de soep krijgt de zoetheid een heerlijke harmonieuze zachtheid. Het komt helemaal in evenwicht. Ik eet het zelf alleen op deze manier, in tegenstelling tot mijn kinderen die het als zoete koek slikken.

Thuis maakten we elk jaar een grote voorraad voordat de vastenmaand ramadan begon. Met een groot gezin was dit ook nodig. De voorraad ging in van die grote fritessaus emmers van 20 L. Hoe ze aan die emmers kwamen is mij een raadsel. Maar goed, dit terzijde, een ramadan zonder shebakkia is niet compleet.

AGENDA: elke woensdagochtend Samenkomsten van Verstilling. Inloop 9.30 uur. We starten stipt om 10 uur, afronding om 12 uur. Na de ramadan ronden we af om 13 uur en eten we samen. Minimaal 3 personen, maximaal 5. Bekijk het huidige aanbod:https://samiraahale.nl/leiderschap/

Op Youtube vind je vele video’s van de bereidingswijze. Als ik het kan, kan jij het ook. Besa7ah, eet smakelijk en ramadan moebarak, een gezegende ramadan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *