Sporten tijdens de ramadan

Vandaag is het 8 ramadan en we vasten door tot de nieuwe maan aan de hemel te zien is. De vastenmaand duurt 29 of 30 dagen. Als ik google dan zie ik dat de volgende nieuwe maan op 30 april is om 22.30 uur. Dit zou dan de laatste vastendag zijn. Daarna begint de nieuwe islamitische maand (op 1 mei?) en vieren moslims Ied-al-Fitr, d.i. het feest van het verbreken van het vasten of korter, het Feest van het Ontbijt. In de volksmond spreekt men van het Suikerfeest. Een benaming die naar mijn mening geen volledig en juist beeld geeft van wat deze viering is en die ik zelf niet hanteer.

Elke donderdagavond en zaterdagochtend ben ik in de sportschool (Helios Nieuwleusen) te vinden om Pilates Teaching te geven. In mijn vorige onderneming (Spirit And Moves 2019) gaf ik small group pilates, Vitaal Ouder met Pilates en personal pilates training. Dit combineerde ik met mindfulness. Tot ik me omschoolde tot coach & counceler ik-grensbewustzijn en meer individuele sessies ging geven.

Ik sport graag en het liefst elke dag

Hardlopen, pilates, yin yoga, (buik-)dansen, krachttraining, ik sport graag. Door te experimenteren ben ik gaan ontdekken dat het prima te doen is, sporten zonder te drinken. Als topsporters het kunnen, dan kan ik het ook, dacht ik dan.

Zo stapte ik donderdagavond op de spinningfiets, alvorens mijn eigen les begon. Ik verbrak mijn vasten tijdens de les Pilates met drie slokjes water en ging door met de les. Vrijdagmiddag, gisteren dus, had ik na een winterstop weer zin om te rennen. Op een rustig tempo genoot ik van het buiten spelen.

Buiten spelen

Ik ren niet door weer en wind, geef mij het zachte voorjaar en de hete zomer maar. Ik ren er heerlijk op!

Laat het vasten je niet tegenhouden. Als je vastberaden bent in je mind, dan zal het lichaam meewerken. Een uur voor de zon ondergaat gaan wandelen, kan ook heilzaam zijn voor je geestelijke gezondheid. Luister naar je lichaam en voel de energie van de dag. Kies een sport die daarbij past. Wissel af en doe elke dag iets. Als ik het kan, kan jij het ook.

Ergens in Wallonie

In vrede en welkom in Dalfsen,
Samira Ahale

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *