Je moet blijven lopen, ook al wacht je geen enkele bestemming

FOTO @Zenmeesters

Het lichaam is een bewegingsinstrument en moet in beweging blijven. Het kan niet langdurig niets doen. Dus het zal iets moeten doen. Maar wat dan?

Ieder die bezig is het spirituele pad te ontdekken en op zoek is naar antwoorden, helderheid en verlichting zal tot dezelfde conclusie komen:

Er is geen pad en je gaat nergens heen

Het leidt tot verwarring en zelfs tot depressieve gevoelens, want wat heeft het leven dan nog zin? Hoe dan ook, je zult moeten blijven lopen. Je zult door moeten gaan. Ook al is er geen bestemming.

Je moet blijven lopen, ook al wacht jou geen enkele bestemming.

Rumi

Laat de ideeën over hoe het leven zou moeten zijn of worden, gaan en bevrijd jezelf van de gevangenis die je jezelf hebt opgelegd. Het leven is wat het en de dingen des levens komen en gaan.

Ook het lichaam is tijdelijk. Het is niet je tempel en het is niet wat jij bent. Het lichaam definieert jou niet. Maar je hoeft het ook niet te verwaarlozen, integendeel; zorg goed voor je lichaam, maar let nog meer op de gedachten die je denkt, want die zijn de oorzaak van ofwel; lijden, of leiden. Wees geen speelbal van je gedachten en leer alleen het juiste en goede en het vredelievende te denken. Want zo geest, zo lichaam.

Open Dag Zenmeesters 22 oktober 2022

Op maandagochtend, dinsdagavond en vrijdagochtend geef ik de mat Pilates lessen bij Zenmeesters. Zaterdag 22 oktober opent Zenmeesters officieel haar deuren aan de Dr Solteweg 62 in Zwolle (voorheen Studio Pilates Zwolle). 

Het wordt een dag vol gratis lessen en lezingen. We sluiten af met hapjes en drankjes onder genot van live muziek. Hierbij het uitgebreide programma met meer informatie: Open Dag Zenmeesters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *