Leer je ego kennen en overwin het met je hart

Leer je ego kennen, daag het uit en overwin het met je hart. Want alleen het hart maakt de weg vrij naar Zelfkennis.

Wees je eigen minnaar

Durf jij jezelf recht in de ogen te kijken en te zeggen: Ik hou je van je mijn lief? Wat heb je er voor nodig of liever, wat moet er nog veranderen in je leven voordat je zover bent?

Voor mij was dit niet vanzelfsprekend, ik heb het moeten leren. Elke ochtend wanneer ik uit bed stapte en mijn voeten stevig en resoluut neerzette, fluisterde ik:

Dank u God voor de dag die mij gegeven is. Geef me vandaag de kracht om van mezelf te houden. Laat me zien hoe het moet, want ik weet niet hoe. 

Ik leerde mijn eigen moeder, mijn eigen vader te zijn. Ik werd mijn eigen minnaar en besloot niet meer daarbuiten te zoeken.

De wereld heeft niets te bieden, als je niet weet wie je bent.

En zo ging ik op weg en leerde ik stapje voor stapje om in de wereld te zijn, zonder van de wereld te zijn. Ik was niet alleen. Er liepen mensen voor mij, naast mij en achter mij op dezelfde weg en gaandeweg verdween mijn bestemming.

Het ging niet meer om mij alleen.

Wat we niet in onszelf willen zien, zien we in de ander. We trekken tegenpolen aan juist omdat we in onszelf delen hebben onderdrukt of verworpen. Daarom brengt iedere persoon die we tegenkomen op ons pad een uitnodiging met zich mee om naar binnen te kijken. De reis naar binnen is een persoonlijke reis en toch ga je niet alleen. De herkenning en erkenning van jezelf in de ander leidt naar heelheid en innerlijk evenwicht.

NIEUW:
Online Samenkomsten van Verstilling

Elke 2e zaterdagochtend van de maand is mijn praktijk open voor samenkomsten van Verstilling. Binnenkort start ik met online Samenkomsten van Verstilling waarbij de 40 Liefdeslessen uit het Soufisme centraal staan.

Wil je hier meer informatie over ontvangen, meld je dan aan voor de Nieuwe Maan nieuwsbrief op deze website, dan lees je er alles over.

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *