Verlichting behoeft geen methode

Verlichting heeft geen methode nodig. Toch zijn er hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je te helpen op reis naar huis, naar vrede, waarheid en licht.
Een cursus in wonderen is jarenlang mijn hulpmiddel geweest om identificatie met het denken te doorzien.
Tot de stilte me uitnodigde om stap voor stap de hulpmiddelen aan de kant te schuiven. Ik voelde dat ik klaar was, maar kon het niet geloven. 

Het klasje dat ik ontving om samen uit het Tekstboek te lezen, viel uit elkaar. Natuurlijk gebeurde dat. Het klopte. Ik ging alleen verder, tot ik uiteindelijk geen deel meer nam aan de online klassen. Ik trok me terug.

Arbeid is bidden

Ik liet het allemaal los en onderzocht mijn gehechtheid aan de praktijk. Er was een verlangen om van mijn werk in de praktijk te kunnen leven om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien en voor mijn dochter te zorgen. Ik keek naar het verlangen zonder bemoeienis, want alleen zo kon ik er vrij van worden. Vrij van resultaat. Maar hoe verder?

Ik volgde het leven. Ik werd stil en luisterde. Er kwam een baan en mijn contemplatie veranderde in fysieke arbeid: tussen de mensen, met de mensen en met beide benen op de grond. Hard werken en in het hier en nu. Er kwam werk als Pilates Teacher op mijn pad, eerst bij Studio Pilates Zwolle (nu Master Pilates) en nu bij Zenmeesters. Ik deed zelfs spontaan een opleiding Peak-Pilates erbij. Ik voelde JA en ik zei JA. Stil zijn, luisteren, volgen.

En als ik thuis ben, vang ik vermoeide en verwarde reizigers op die op mijn deur kloppen. Ik open mijn deur voor ze. Ik open mijn hart voor ze.

Een open hart. Een soefihart. Ja, dat ben ik.
Ik ben alles en ik ben niets. Ik hou van je broer. Ik hou van je zus.
Welkom als God je stuurt.

In vrede,
en vrede zij met U,
Samira Ahale 

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *