Wat een eikels hier in Nieuwleusen!

De herfst nodigt uit de voorbereidingen te treffen voor de winter. In de natuur hebben de dieren het maar druk. Er liggen zo ontzettend veel eikels op het gras, is je dit al opgevallen?

‘Wat een eikels hier in Nieuwleusen zeg!’, riep één van de deelnemers op een zondagse Samenkomst van Verstilling. (Een dag incl. lunch voor verre reizigers). We begrepen eerst niet of ze de mensen bedoelde, of de eikels die op de grond lagen.
De natuur is rijk en overvloedig en er is genoeg voor elk dier. 

De mens however schijnt altijd maar door te gaan, zich zorgen makend over de verantwoordelijkheden die er zijn. De rekeningen moeten tenslotte betaald worden en euh ja… een eekhoorn hoeft dit natuurlijk niet. Nee die kant gaan we niet op met dit verhaal. Deze blog gaat over de Liefde, mét HOOFDLETTER. 

Wat doe jij om je voor te bereiden voor de winter die komen gaat? Als jij een Liefdesles zou formuleren vandaag, hoe zou die dan luiden?

Zo besteed ik aandacht en ruimte aan mijn gezondheid qua rust, slaap, voeding, supplementen en dit van dag tot dag. Niet dat ik het perfect doe, zoals ik ooit van mezelf eiste vanuit hardheid. Het is meer een innerlijke beweging die me stuurt, een natuurlijke behoefte. Als ik elke dag maar een stapje zet, hoe klein die ook is. Als ik elke dag mijn hart ervoor open en mijn bereidwilligheid toon om te leren, om te veranderen maar ook om datgene te aanvaarden wat niet in mijn handen ligt. Dat is overgave, mijn Liefdesles.

ONLINE SAMENKOMSTEN VAN VERSTILLING MET ALS THEMA

De Lessen van de Liefde Drieluik 1:
woensdag 2 november, 7 december 2022 & 18 januari 2023 

De Lessen van de Liefde Drieluik 2:
woensdag 1 februari, 1 maart & 5 april 2023 

Tijdstip: 8.45 - 11.45 uur 
Bijdrage: 117,- incl. btw per Drieluik 
Aanmelden: info@samiraahale.nl Zoom-link na betaling

Na een koude douche voel ik me zo blij als een kind. Ik voel me dan dapper en moedig en sterk. Ik doe het niet elke dag, want mijn vrede en kracht komt niet door iets wat ik doe of niet doe. Ik kies dan voor de heerlijke warmte op mijn net wakkere lijf die me liefdevol omarmt.

Welke cadeautjes geef jij jezelf vandaag, morgen en elke dag tot de volgende Nieuwe Maan?

Autobiografie De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *