Doen geeft vertrouwen, niet doen ook

We leven in een wereld van DOEN. Want wat een zonde toch als je niet alle talenten en kansen benut die het leven je geeft. Je moet er alles uithalen, het leven is kort.

Ik ga voor de middenweg. DOEN geeft vertrouwen, maar niet-DOEN ook. Zo heb ik dingen gedaan waarvan ik dacht, dit kan ik niet:

– ik heb het talent niet
– ik heb het juiste netwerk niet
– ik heb het geld niet

En wat bleek? Ik moest het vanuit een innerlijk gevoel doen en het talent was er, de juiste mensen verschenen en zo ook het geld. En ik leerde mijn lessen, de lessen die speciaal voor mij bedoeld waren. 

Maar ook NIET-DOEN is dapper

Een stap terug doen en iets wat houvast lijkt te geven, loslaten ook omdat je vanuit innerlijke oprechtheid voelt: dit klopt niet meer. Maar dan zegt de angst: 

– hoe gaat het dan qua geld?
– wat moet ik dan wel doen?
– ik kan toch niet zomaar weglopen?
– wat zullen ze over me denken?
– wat als ze mij afwijzen?

En wat bleek?

Het nieuwe kon niet uitblijven. Ik aanvaardde de ruimte om niets te doen. Voor geld was een oplossing. De leegte leidde mij naar stilte en weer op de goeie weg: mijn unieke bestemming. Daarin werd ik voorzien en kreeg ik nooit teveel, nooit teweinig. Wat een avontuur, nietwaar?

Antwoord = OVERGAVE 

Als kind leerde ik het van mijn moeder:
INSHA’ALLAH = Gods Wil geschiede.
En als student van A Course In Miracles:
Gods Wil voor mij is Volmaakt geluk. Dus waarom zou ik niet willen wat God voor mij wil?

1. Heb vertrouwen. 
2. Ga op avontuur. 
3. Durf te vallen. 

God draagt je. En deel onderweg je vreugde met ieder die je op je reis tegenkomt. Doe een bakkie of een taske koffie (Vlaams) of, een glaasje Marokkaanse thee. 

In vrede,
Samira Ahale

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *