Wees niet bang om diep te gaan

Terwijl de wieken van de molen dansen in de wind geniet ik van de heerlijke chocoladegeur in huis. Het begon allemaal met de vraag van mijn dochter:

Hej mother, zal ik een chocoladetaart voor je bakken?

We zaten in de auto op de terugweg naar huis na een dagje Groningen toen ze me deze vraag stelde. Ik had een drukke week achter de rug en moest zaterdag vroeg op om les te geven en ook de rest van de dagen waren gevuld met werk. Maandagmiddag na de pilateslessen thuiskomen in de heerlijke geur van chocola, dat leek me heerlijk. En zo geschiede het.

In Groningen waren we op de boekpresentie van Annelie van der Noord, een vriendin met Marokkaanse roots maar met Nederlandse, christelijke adoptieouders. Ze schreef er een boek over: Zij die mij droeg.
Negen jaar geleden kwam Annelie bij me aankloppen voor een proefles Pilates. Ik woonde toen nog in Paterswolde. Ik begreep niet dat ze Annelie heette, ze leek overduidelijk Marokkaans. Door haar naam begon ik te twijfelen. De vraag werd al snel gesteld en we werden vriendinnen.

Nostalgie

Ze kwam bij mij in Het Kusjeshuis om shebakkia te maken voordat de maand ramadan haar intrede zou doen. De bewerkelijke honingkoekjes maakten we vroegen samen met mijn tante en mijn nichtjes. Een hele gezellige boel was dat altijd. We maakten grote hoeveelheden die verdeeld werden, zodat er genoeg was voor de hele maand ramadan. Elke avond bij het verbreken van het vasten, doopten we de shebakki in de tradtionele soep. Nostalgie.

Kennen, herkennen, erkennen

In die tijd miste ik mijn familie, maar toch was afstand noodzakelijk. Ik moest ontdekken wie ik was zonder de verhalen van mijn verleden, maar ik miste wel het Marokkaanse gebeuren; de samenhorigheid, de humor, het lekkere eten, het dansen. In die tijd leefde ik als zzp’er van de pilateslessen en deed er een opleiding bij: ik-grensbewustzijn.
(Je kunt me daar vinden als gecertificeerde coach & counselor.)

Ik leerde mijn innerlijke ruimte en wat onbewust opgeslagen was, kennen. Het leidde naar erkenning en heelheid. Ik leerde mijn grenzen kennen, herkennen en bewaken. Jarenlang van innerlijke opruimprocessen met eerbied, liefde en geduld maar ook met duizelingwekkende dieptes van vallen, vallen en vallen.

De Marokkaans-christelijke kerk

Annelie nam mij mee naar de Marokkaans-christelijke kerk in Utrecht en dat vond ik bijzonder om te zien. Een life optreden met Marokkaanse muziek maar het ging over Jezus en de Heilige Geest. Het publiek danste met de heupen, het was gewoon feest. En ik dacht, als ik christelijk was, dan zou ik nog steeds Marokkaans willen zijn, wat een geweldige combinatie! Na de kerkdienst lagen er grote schalen met couscous en andere traditionele gerechten en waar Annelie en ik blij mee waren: homemade Marokkaanse koekjes.

Samen bezochten we het Marokkaanse theater: we raakten in gesprek met Nasrdin Dchar, die ergens in een gehucht in de provincie Groningen kwam optreden. Er waren zo weinig mensen dat we op het podium mochten zitten, iets van drie rijen stoelen. Hij gaf me de bloemen die hij als dank kreeg ‘omdat ze toch zouden verwelken in het hotel’.

ONLINE SAMENKOMSTEN VAN VERSTILLING
DE LESSEN VAN DE LIEFDE

Drieluik 1:
woensdag 2 november, 7 december 2022 
& 18 januari 2023 

Drieluik 2:
woensdag 1 februari, 1 maart 
& 5 april 2023 

Tijdstip: 8.45 - 11.45 uur 
Bijdrage: 117,- incl. btw per 3LUIK
Aanmelden: info@samiraahale.nl 
Zoom-link na betaling

Wortels zijn belangrijk

Hoe graag je je verleden ook wil ontvluchten om opnieuw te beginnen, wortels blijven belangrijk. Het is belangrijk om innerlijk vrede te sluiten met het verleden. Met eerbied. Onopgeloste zaken kosten heel veel energie waardoor er weinig overblijft om te groeien.

Wortels gaan de diepte in waar allerlei zaken kunnen liggen die je misschien liever niet wilt zien. Toch brengt het zien en dus de erkenning ervan de helderheid waar je naar verlangt. Het is deze helderheid die leidt naar het grote verlangen; innerlijke vrijheid, zekerheid, vertrouwen, geborgenheid en liefde. Een allesomvattende liefde.

Durf diep te gaan, trek dode wortels eruit en voed de grond met liefde

Geef het de tijd die het nodig heeft zodat er stevige wortels ontstaan. Laat het leven rustig en vredig zijn terwijl de stevige wortels een prachtige vrucht voortbrengen. Een vrucht die gedeeld kan worden met de wereld, want je bent nodig. Je bent belangrijk. Je doet ertoe.Samenkomst van Verstilling
Elke 2e zaterdag van de maand
Zaterdag 12 november
Zaterdag 10 december 2022
Tijdstip: 9.00 - 11.45 uur
Bijdrage: 35 euro incl. btw
incl. Marokkaanse thee, homemade cake 
en mijn begeleiding als stiltegids.
Aanmelden: info@samiraahale.nl 

Woensdag 9 november spreek ik op de Open Coffee Zwolle. 
Thema; De kracht van Verstilling in het ondernemerschap. 
Kijk op Open Coffee Zwolle.

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *