Durf te vallen, je wordt altijd opgevangen

De volwassen wereld bestaat uit grote, verwonde kinderen in tegenstelling tot het schoolplein, waar kinderen vooral verwonderd zijn. Een deel van de grote mensen heeft het tempo erin. Vooral doorgaan, vooral niet voelen. Een ander deel is moe van het rennen en heeft geen andere keus meer dan te stoppen om het innerlijke helingsproces toe te laten.

Angst, verdriet, schaamte, schuld, jaloezie, woede en machteloosheid; ze vragen je binnen te komen

Ieder die anderen helpt in hun helingsproces ervaart hoe belangrijk het is een stapje terug te doen om stil te zijn en te luisteren naar alle wirwar van gevoelens. Immers, de bereidheid om te ‘vallen’ (heel diep zelfs) maakt dat we zo goed in staat zijn anderen te helpen om in een bedding van liefde, zorg en aandacht hun eigen val te maken.

Met het ‘vallen’ maakt verwarring plaats voor een onbegrensde helderheid. Van verwond naar verwonderd ontdekken we het nieuwe speelveld waar we vrij spel hebben om te bewegen, te dansen, te springen, te zitten en te zijn. Alleen, al-één of samen, zoals in Samenkomsten van Verstilling, elke 2e zaterdag van de maand.

De volgende Verstillingsochtend is zaterdag 11 februari 2023.

De verstillingsochtend bij Samira is als een rustpunt in een druk bestaan. Binnen een paar minuten komen alle deelnemers tot rust. Voor mij voelt het als thuiskomen bij mezelf. Samen gaan we langzaam maar zeker de diepte in. En na afloop neem ik nieuwe inzichten en inspiratie mee naar huis. Dankbaar voor het samenzijn en dat ik tijd voor mijzelf gemaakt heb.

Deelnemer Verstillingsochtend 14 januari 2023

In vrede,
Samira Ahale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *