Het is gewoon wat het is

Het is wat het is

De mens is een verzameling van gedachtencomplexen gebaseerd op ervaringen uit het verleden. Uit dit leven, uit voorbije levens, persoonlijk, collectief.
Deze gedachtencomplexen vind je als energieën terug in het lichaam. We identificeren ons dus voortdurend met het verleden omdat we ons ook identificeren met het lichaam. Dit is noch goed, noch fout. Het is gewoon wat het is.

Identificatie met het lichaam, mind, ego leidt tot een diepe sluimerende angst in onszelf die we onbewust wegstoppen en projecteren buiten onszelf

We willen er niet naar kijken. Maar er komt een moment dat we niet meer kunnen weglopen. Het leven dwingt ons op de knieën. Er zit niets anders op dan zitten, kijken en luisteren.

Er bestaan verschillende technieken om een diepgaande verandering te laten gebeuren. Maar welke weg jij ook kiest, elke reis begint bij de eerste stap:

Erkenning

Erken je innerlijke conflicten,
zie dat je niet gelukkig bent,
schreeuw het luidop,
zeg het terwijl je in de spiegel kijkt,
voel de vermoeidheid in je botten en zeg:

Ik weet het niet.
Ik weet het niet!

Kijk naar je zelfhaat, slachtofferschap, je oordelen, trots, schuld en schaamte, wees vooral eerlijk.

Begin gewoon ergens vandaag en volg simpelweg jouw eigen innerlijke weg.
Eenmaal op weg, zul je verdwalen, maar wees niet bezorgd, het is dé manier om thuis te komen. 🙂

(Voor de Cursus student, lees werkboekles 73)

In vrede,
Samira Ahale

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *