Is er vrede in je bewustzijn?

Huisgemaakte Shebakkia/honingkoek

Een belangrijke voorwaarde voor geluk is innerlijke vrede. Vraag jezelf dus af: ‘Is er vrede in mijn bewustzijn?’

Wanneer een gedachte opgepakt en gevoed wordt gedurende een lange tijd, dan zal het meer soortgelijke gedachten aantrekken die zich gaan vastzetten als een kleverige massa: in je mind, in je energetisch veld, in je aura, in je lijf. Er zijn gedachtencomplexen die we erven, daarom is het goed om innerlijk onderzoek te doen, bewust te worden van wat onbewust is meegegeven om jezelf (maar ook de ander) vrij te zetten.

Zo werk ik met ik-grensbewustzijn; je leert je innerlijke ruimte en je ik-grens kennen en middels 3D-grensvisualisaties krijg je inzicht in jezelf. Je ontdekt of je vreemde dingen meedraagt (heeft iemand iets over jouw grens gegooid, is je grens overschreden?). Je leert je ik-grens versterken en bewaken. Je ontdekt wat jouw geluk, in het hier en nu, blokkeert. 

Van inzicht naar verandering

Naast zelfonderzoek, zijn er tal van eenvoudige hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld deze affirmaties, die je terugbrengen naar het hier en nu, naar je Zelf.

Adem in:
ik hou van het Leven
Adem uit:

het Leven houdt van mij

Adem in:

ik ben Nu hier
Adem uit:

ik aanvaard het Nu

Experience is the best teacher!

Wees dus waakzaam voor het drijfzand van de mind. Weet dat je niemand nodigt hebt om jou gelukkig te maken, omdat jij het geluk bent dat je denkt te missen. Je weet dit als concept en zolang die ervaring er niet is, kunnen we mentaal oefenen en ons voorbereiden op de ervaring.

In vrede en een gezegend
Feest van het Ontbijt, Eid El Fitr Moebarak,
Samira Ahale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *