Het is tijd voor spirituele volwassenheid

Pas vanaf mijn 34ste leerde ik echt op mijn eigen benen te staan. Ik had niets meer om me achter te verschuilen. Ik was niet meer de getrouwde vrouw met een bekende zaak in Groningen, de zogenaamde middenklasse. Nee, ik moest een uitkering aanvragen en alle toeslagen die er maar waren om eindelijk, eindelijk rust te vinden met mijn kinderen. Daar begon de reis van het breken van het ego. Het leven toonde waarin ik nog geloofde:

niet waardig zijn, ontoereikend zijn, hét niet verdienen

En ik verdiende letterlijk niet wat ik nodig had. Door me over te geven, immers, er zat niets anders op, ervoer ik een diepe kracht in mij. Ik luisterde en volgde de mij aangegeven aanwijzingen en ontwikkelde met de tijd het vertrouwen dat alles gebeurde in mijn allerhoogste belang. Het was geen makkelijke weg, zeker niet. Maar het was de enige weg, besefte ik nadat ik alle andere mogelijkheden had geprobeerd:

aanpassen aan de ander, controle en grip willen, eindeloos treuren en klagen over wat mij werd aangedaan, bewijzen dat ik het wél kon en dat ik niemand nodig had.

Alleen overgave werkt

Toen ik tijdens een winterwandeling in het Balloërveld een ervaring had, wist ik het zeker; alles was goed en ik hoefde nooit bang te zijn. De uitdagingen van het leven werden me gegeven zodat ik kon groeien en wakker worden uit de droom. Het werd me gegeven omdat ik ernaar vroeg vanuit het diepste van mijn Ziel; ik wilde thuiskomen.

Mijn wens was ware vrede. Niet de vrede van de wereld die voorwaardelijk is. Waar ik naar verlangde was onvoorwaardelijke liefde. Niet de liefde die hier in de wereld te koop is.

Steeds dieper vallen

Op reis naar jezelf ontmoet je vele spirituele stromingen en leraren en o wat gaat er een wereld voor je open. Als mens hebben we de neiging leraren op een voetstuk te plaatsen of ergens bij te willen horen. Afgelopen jaren voelde ik dit heel sterk en werd een diepe wortel in mij blootgelegd: ‘ik hoor er niet bij’.

Wanneer ik zag dat andere ondernemers samenwerkten, voelde ik afwijzing, immers ‘ik werd niet gevraagd’.

Dankbaar ben ik voor het licht wat hierop mocht schijnen. Het loste op in de stilte die mij riep. Weinig behoefte had ik aan ‘dingen buiten de deur doen’. Ik wilde alleen maar zijn en nog steeds. Stilletjes aan voel ik een beweging van binnenuit komen die leidt naar nieuwe activiteiten. Ik luister en volg innerlijke leiding en geniet van het niet-zoeken en niet-invullen van het leven.

In stilte vertoeven, voldoet

God is in je zelf, je hoeft nergens te zoeken. Wees alleen maar stil. Hou niet vast aan een stroming of leraar. Alle uiterlijke leraren komen slechts tijdelijk voorbij, omdat je er ten diepste om vraagt. Omdat dat voor je werkt. Tot het niet meer voor je werkt. En stil zijn, in stilte zijn, voldoet.

Volg elke stroming waarbij je je goed voelt maar laat het weer gaan wanneer je merkt dat er verkramping optreedt. God wil dat je blij bent, dat je lacht, dat je speelt en dat je zijn gaven ontvangt om ze te delen in de wereld. Je hoeft niet anders te zijn dan jezelf;

volmaakte en onbegrensde Liefde.

Verstillingsochtend juni

Elke 2e zaterdag open ik mijn praktijk voor samenkomsten van Verstilling. We komen samen om de kracht van stilte te ervaren. Deze stilte brengt helderheid, daar waar verwarring is. De volgende Verstillingsochtend is op

Zaterdag 10 juni 2023
van 9.00 – 11.45 uur
Bijdrage: 35,- incl. btw
Met Marokkaanse thee, wat lekkernijen
en mijn begeleiding als stiltegids.

Hoe het werkt
Met 3 inschrijven gaat de ochtend door. Er is ruimte voor 5 deelnemers. Heb je je aangemeld, dan laat ik donderdag uiterlijk om 18 uur per mail weten of de Verstillingsochtend doorgaat.
Aanmelden: info@samiraahale.nl

In vrede,
Samira Ahale

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *