Moeder Zijn

Ik bel een vriendin om haar te feliciteren met een jarige zoon. We hebben het over de impact van verhuizen, nadat ze mij vraagt hoe het hier is. Inmiddels is het 4 jaar geleden dat ik Paterswolde ruilde voor Rouveen, en daarna Dalfsen.

Als Pilates Teacher vond ik snel werk bij een sportschool in Meppel en Hasselt. Verder bleek de woning groot genoeg voor een praktijk aan huis, in beide woningen. Zoals een goede vriendin jaren geleden voorspelde, zouden mensen bereid zijn van ver te komen, voor hun Innerlijke Reis. Zo geschiedde. Ondertussen had ik de zorgafspraken voor mijn dochter met wie het niet zo goed ging. Ze was inmiddels overprikkeld. Daarbij bracht het samenwonen na een LAT-relatie van 8 jaar verrassende uitdagingen.

Opnieuw beginnen

Twee tieners die moesten wennen op school in Zwolle. Een dochter met de diagnose Autisme, (Autisme wordt bij meisjes later herkend dan bij jongens, vanwege hun grote aanpassingsvermogen), en een zoon die terug wou naar Groningen, de leukste stad die er was. Zwolle kon niet bekoren en als food bezorger heeft hij deze op zijn duimpje leren kennen. Inmiddels woont en studeert hij in Groningen en heeft het naar zijn zin. (Als ouder weet je je gelukkig wanneer je kinderen gelukkig zijn.)

” Drie jaar kost het om echt te landen, na een verhuizing.” wordt mij verteld door de moeder van de jarige. Dat klopt wel voor mij. Eindelijk voel ik me landen.

Stabiliteit en rust, dat heeft prioriteit. Ik wens dat mijn dochter haar weg mag vinden in een wereld die niet rekent op ‘anders’ zijn. Wij hebben onze poging om aan te passen aan het systeem afgelopen jaar ook maar gestaakt.

Alhamdoelillah, dank aan God

We vertrouwen erop dat de grote Nee in haar leven haar leiden zal naar de JA. Het leven is een klaslokaal om lessen te leren. Fouten bestaan niet, noch falen. Het leven geeft ons wat we nodig hebben, niet wat we denken nodig te hebben.

We zijn dankbaar voor het goede, maar ook voor de tegenslagen die, wanneer we bereid zijn om daadwerkelijk te kijken, een grote schat herbergen.

In vrede,
Samira Ahale

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *