In het licht met Paula Smit

De 7 fases van het Pad der Waarheid waar elk ego doorheen moet om Eenheid te bereiken

We voelden beide, Paula Smit en ik, dat we samen een podcast zouden opnemen. Twee jaar geleden ontstond het idee, maar we wisten niet waarover, tot het boek van Elif Shafak, De Veertig Regels van de Liefde, op mijn pad kwam.

Over Rumi’s transformatieproces en hoe hij de mystieke dichter werd die wij tot op de dag van vandaag zo inspirerend vinden. Ik wist niets over zijn leermeester Shams Tabrizi en De Veertig Regels van de Liefde. Ook schrijver Kader Abdolah schreef een prachtig werk over Rumi’s leven. Tevens vertaalde hij tal van gedichten uit het Perzisch voor ons en waardoor we belandden in een mystieke oude wijze wereld.

Het voelt alsof ik er geweest ben, in die wereld. Ik zei altijd met een lach; Er schuilt een oude wijze man in mij. En nu maak ik ervan: ik heb een derwisj hart. Mijn religie heet Liefde. Mijn thuis is God. En God is overal. Ik ben overal.

Veel kijkplezier.

Inspiratiebronnen – zomerboekenlijst

Elif Shafak, De veertig regels van de Liefde
Kader Abdolah, Wat je zoekt, zoekt jou

In vrede,
Samira Ahale

Auteur: Samira Ahale

Samira Ahale (1977) inspireert en motiveert ieder die op weg is naar zelfkennis en vanuit innerlijke vrede, vreugde en vrijheid verder wil. Als krachtig reisleider heeft ze honderden innerlijke reizen begeleid met inzichtgevende gesprekken en transpersoonlijke meditatie. Ze is auteur van Eindelijk Vrij, De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis en VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave. Ze is spreker over o.a. zingeving, levensbeschouwing en non-dualiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *