Over mij

Na een vechtscheiding in 2010 belandde ik in een persoonlijke crisis. Het leven was een beproeving geworden en ik moest leren op mijn eigen benen te staan. Ik begon voor mezelf (Spirit And Moves)en gaf Pilates en aandachtstraining aan vrouwen. Mijn accountancy achtergrond bleek handig voor mezelf. Ik had de tools die ik nodig had om een nieuwe start te maken.

De lessen die ik gaf eindigden met inzichtgevende meditatie in plaats van stretch oefeningen en de behoefte hieraan bleek groot. Een nieuwe groep op woensdag Mediteren voor beginners, werd geboren.

In mijn huiskamer gaf ik de training In 7 weken stappen naar vrede, vreugde en vrijheid. Ik begeleidde de deelnemers op fysiek, mentaal-emotioneel en spiritueel niveau en gaf op zondag Moodcamp training. We gingen buiten spelen: huppelen, met de bal overgooien, rennen, wandelen met stilte oefeningen. Ik kijk er met plezier naar terug en voel me dankbaar dat ik zoveel vrouwen vanuit zachtheid in beweging mocht brengen. Zonder dat ik het doorhad ontstond Vrijheid in Zicht & De kracht van overgave.

Het is nooit mijn wens geweest anderen te helpen zichzelf te vinden, het gebeurde gewoon. Ik wilde in vrede zijn en om in vrede te zijn en blijven besloot ik te luisteren naar mijn innerlijke stem. Zo ontstond mijn werk als stiltegids.

En zo kwam ik ’toevallig’ bij een vrouw terecht waarbij ik in leertherapie ging. Ze onderwees de boodschap van Een cursus in wonderen, doch zonder deze te benoemen. Na alle sportopleidingen (spinning, zumba, pilates) koos ik voor een pittige opleiding ik-grensbewustzijn bij dokter en psychiater Nick Blaser. (Nick Blaser is psychiater, psychotherapeut, specialist interne geneeskunde en reumatologie en werkt met systemische familietherapie, visualisatie, waarnemingstechnieken, aandachtstraining en traumatherapie).

Tijdens deze innerlijke reis die een aantal jaar duurde, bouwde ik een nieuw fundament met een stevige ik-grens. Ongezonde relatie dynamieken maakten plaats voor een gezonde relatie met mijn innerlijke kindstukken. Ik ben nog steeds onderweg, net als jij. Dit proces is nooit klaar. Maar wie het avontuur aangaat, zal steeds lichter, lichter en lichter worden. Hoe heerlijk is dat?

Mijn boeken

Vrijheid in Zicht & De kracht van overgave is een hulpmiddel om jou te helpen bewuste en voornamelijk onbewuste angsten op diepere lagen te doorzien. Wat er dan gebeurt is wonderlijk: oude energieën laten jou los, jij hoeft niets te doen.

Het geruis van het angstige en geconditioneerde ik verdwijnt en je ervaart rust, rust en meer rust in je leven.
Dit boek is praktisch en beschrijft mijn leerweg en werkwijze op de horizontale dimensie, het chakra- en ikgrensbewustzijn en op de verticale dimensie, het vergevingswerk van Een cursus in wonderen. Kijk bij mijn aanbod voor meer informatie over mijn werkwijze.

De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis gaat over mijn dubbelleven en mijn weg naar vrijheid. Ik wilde geen hoofddoek dragen en kon niet aan de verwachtingen van mijn ouders voldoen. Ik wilde vrij zijn en de dingen doen die ik leuk vond. Na een lange reis ontdekte ik de kracht van overgave, wat nu de basis is in mijn leven. Ik hoop je met mijn verhaal te inspireren de eerste stap te zetten om je jezelf te bevrijden, zodat je je kan doen waarvoor je gekomen. Wacht niet langer en kom nu in beweging.

Beide boeken zijn te bestellen bij elke boekhanden of via mijn webshop. Wist je dat ik ook als gastspreker te boeken ben? Onderwerpen: non-dualiteit, je eigen weg volgen, de kracht van stilte en overgave, spiritualiteit en religie.

De kracht van overgave Podcast

In De kracht van overgave neem ik je mee op reis van verwarring naar helderheid. Met meditaties en tal van oefeningen om je verder te helpen, maar ook anekdotes uit het leven gegrepen.
Als je iets wil bijdragen, dan mag dat. De donatieknop vind je op deze website. Ik zit op dit moment in een overgangsfase in mijn leven en hoop dat ik op korte termijn meer tijd en ruimte heb voor deze podcast.

Pilates als fysieke aandachtstraining

In 2019 stopte ik met mijn bedrijf in Paterswolde en verhuisde ik om te gaan samenwonen na een lange LAT-relatie.

Ik woon en werk in Dalfsen en heb sinds de verhuizing Pilates gegeven in Meppel, Hasselt en Nieuwleusen, tot Zenmeesters op mijn pad kwam.
Elke maandagochtend, dinsdagavond en vrijdagochtend rond ik de Pilates lessen af met een ontspannende en inzichtgevende verstilling.