Samira Ahale

Als ervaren stiltegids reis ik met je mee en help ik jou om in contact te komen met je innerlijke leiding, op weg naar krachtig leiderschap. Mijn doel is om mezelf overbodig te maken. Zodat jij, in verbinding met jouw innerlijke gids, verder kan. Want jouw groei is mijn groei.

Mijn naam is Samira Ahale. Ik ben van Marokkaanse afkomst en ben geboren en getogen in Antwerpen. In 2001 vertrok ik naar Nederland, uit liefde voor mezelf. In De Spirituele Allochtoon & Het Kusjeshuis schrijf ik over mijn jeugd en mijn dubbelleven.

VRIJHEID IN ZICHT & De kracht van overgave is een boek voor mijn klanten. Het bevat creatieve oefeningen van zelfonderzoek, meditatie en contemplatie voor een bezield en vrij leven.

Wat reizigers vertellen

Een ervaren stiltegids die me naar meeneemt naar de essentie.
Vrouw, 51 jaar, België

Als krachtig reisleider laat Samira mij met alle begrip, geduld en wijsheid nieuwe wegen en inzichten ontdekken. Cryptisch omschreven?
Ontdek hoe het is om onder haar begeleiding je leven totaal anders te ervaren: in een inspirerende rust en vrede met jezelf en je omgeving.
Man, 61 jaar, Assen

Jij maakt mensen groter, zonder zelf klein te worden. Ik bewonder jouw kracht die je weet om te zetten in het leven. Dit, samen met je Vlaamse tongval, maakt jou uniek. Doordat je je persoonlijke weg deelt, voel ik me verbonden met jou. Je daadkracht en verbondenheid is inspirerend!
Vrouw, 43 jaar, Eelde

Samira is voor mij een zielenbevrijder. Iemand die je opvangt wanneer je ziel ontwaakt en nog groggy is, verward is. Zij bewandelt samen met jou, in alle begrip, rust en stilte, de weg naar huis. Een thuis van welbevinden, van innerlijke rust en vrijheid. Naar de waarheid.
Selina Ahankour, CEO Ankhor en directrice middelbare school, Antwerpen

Ons eerste gesprek bij jou, de huiselijke sfeer, je niet-oordelen, je zijn vanuit vrijheid en liefde gaf de doorslag om mijn reis bij jou te beginnen. De liefde waarmee jij gidst, is voelbaar. Ik heb genoten van mijn reis naar verlichting. Je gaf mij een gevoel van gelijkwaardigheid, daar jij ook op weg bent. Dat je daarin al veel verder bent dan ik, mogelijke duidelijk zijn. Daarom leer ik heel veel van je.
Tineke, 59 jaar, Nijeveen

Hoe het begon

Het begon allemaal met Spirit And Moves na een pittige scheiding in 2010. Als Pilates Teacher trainde ik 9 groepen met elk 8 dames. Tevens werkte ik als zzp-sportinstructeur op diverse sportscholen en gaf ik spinning, pilates, zumba. Ik werd ook gevraagd vrijgezellen- en personeelsfeestjes met zumba en Marokkaanse dansmeditatie.

Een cursus in wonderen

De vechtscheiding leidde tot een burn-out. Ik voelde me verdwaald en vroeg innerlijk om hulp. En die kwam in de vorm van Een cursus in wonderen (A Course in Miracles).

Een cursus in wonderen is een leermiddel voor zelfstudie dat mensen in staat stelt het contact met hun ‘innerlijke leraar’ of, zoals de Cursus het noemt, de Heilige Geest, te herstellen.
Vrijheid in Zicht & De kracht van overgave, deel 2, het Ik-Bewustzijn
TIP: www.eencursusinwonderen.org

Psychohygiëne

Ondertussen volgde ik diverse opleidingen ik-grensbewustzijn bij Dr. Nick Blaser, psychiater en psychotherapeut, gespecialiseerd in systeemtherapie, cognitieve therapie en mindfulness. In deze opleiding leerde ik mijzelf ten diepste kennen, gaf ik mijn verleden een eerbiedige plek en bouwde ik een nieuw fundament en een duidelijke grenzen. Ik ben gecertificeerd ik-grensbewustzijn coach & counceler en geef de 8-weekse training Grenzen stellen met compassie. Je kunt me vinden op www.ikgrensbewustzijn.nl/adressen.

Vrijheid in Zicht

In de zomer van 2019 verhuisde ik van Paterswolde, waar ik mijn kinderen heb grootgebracht, naar Overijssel. We belandden in Rouveen in een tijdelijke woning en in het voorjaar van 2021 vonden we een prachtige woning aan de grens van Nieuwleusen, te Dalfsen.

Enerzijds om samen te wonen met mijn partner, waar ik ook over schrijf in mijn autobiografie. Anderzijds merkte ik een verandering in mijn klantenkring. Ik kreeg steeds meer aanvragen uit de randstad en zelfs, tot mijn verwondering, uit mijn geboorteland, België.

In Rouveen veranderde ik mijn bedrijfsnaam van Spirit And Moves naar Vrijheid in Zicht en kreeg ik van één van mijn klanten dit logo als dank:

Een cursus in wonderen in Jip & Janneke taal

In Jip & Janneke taal behandel ik een Een cursus in wonderen in de podcast VRIJHEID IN ZICHT. Dit doe ik omdat ik innerlijk wordt geroepen om dit te doen. Ik heb een mogelijkheid gecreëerd om donaties te ontvangen, als oefening in geven en ontvangen. Dit kan via de Paypal-donatieknop of op

VRIJHEID IN ZICHT
NL19 KNAB 0418 0882 84

ECIW online
Studenten-verbinding

De dagelijkse les wordt elke werkdag online behandeld in de Studenten-verbinding en dat is erg fijn. Van harte welkom om aan te schuiven.
Meedoen is eenvoudig:
ga naar www.hetlichtisgekomen.nl waar je alle gegevens vindt om de Zoom kamer binnen te treden. We beginnen stipt om 8 uur en eindigen om 8.30 uur.
Volledig kosteloos en volledig vrijblijvend, hoe (h)eerlijk is dat!

En verder

Om mensen te leren kennen, ben ik gaan lesgeven (alweer) bij de sportschool in het dorp. Ik geef op donderdagavond en zaterdagochtend Pilates Teaching. Ik sport regelmatig bij mijn collega’s en als ik zin heb om te rennen, dan heb ik alle ruimte om buiten te spelen. Ik zwem regelmatig in het openluchtzwembad en begin de ochtenden vaak met een koude douche, gewoon omdat het lekker is.