Uit de Stilte gegrepen

Verandering geneest stagnatie

Alle ziekte komt voor uit de denkgeest (mind). De mind komt weer voort uit de geest (spirit). Ziek worden is innerlijk niet in evenwicht zijn. Ziekte nodigt uit om naar binnen te kijken en het innerlijk schaduwwerk te verrichten dat op ons wacht. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, maar kan ook op een lichte en speelse wijze.

Lees “Verandering geneest stagnatie” verder

Jij kunt niet falen

Er is veel geschreven over falen en succes. Men vertelt ons hoe belangrijk falen is en wat we ervan kunnen leren. Dat het onze wegwijzer is naar succes. Dit falen en succes bevindt zich op de horizontale dimensie, waar jij een ikje bent in een wereld van heel veel ikjes. Laten we eens verder kijken…

Je boek gesigneerd ontvangen
Lees “Jij kunt niet falen” verder

Een begin, een midden, een einde

Vorig jaar organiseerde ik de Zondagse Bezinning. Dit is een drieluik met
5 deelnemers. Met een begin, een midden en een einde. We wandelen, dansen, vertoeven in de stilte, delen met elkaar en eten samen.
Het einde moesten we verzetten in verband met de corona-maatregelen. Het is gelukt een datum te vinden, en wel op zondag 22 mei.

Vier de verandering

Intuïtief vier ik veranderingen en fases in het leven. Het is vaak pas na en tijdens de actie dat ik mij er bewust van wordt dat ik iets aan het vieren ben. Dit kan zijn: bloemen planten op een specifieke plek, opruimen en spullen weggeven, een bos bloemen kopen voor iemand die in mijn gedachten voorbijkomt, kaartjes sturen, een lange wandeling maken, een traditioneel Marokkaans recept bereiden, knippen en plakken en een visionboard maken…

Lees “Een begin, een midden, een einde” verder

Sporten tijdens de ramadan

Vandaag is het 8 ramadan en we vasten door tot de nieuwe maan aan de hemel te zien is. De vastenmaand duurt 29 of 30 dagen. Als ik google dan zie ik dat de volgende nieuwe maan op 30 april is om 22.30 uur. Dit zou dan de laatste vastendag zijn. Daarna begint de nieuwe islamitische maand (op 1 mei?) en vieren moslims Ied-al-Fitr, d.i. het feest van het verbreken van het vasten of korter, het Feest van het Ontbijt. In de volksmond spreekt men van het Suikerfeest. Een benaming die naar mijn mening geen volledig en juist beeld geeft van wat deze viering is en die ik zelf niet hanteer.

Elke donderdagavond en zaterdagochtend ben ik in de sportschool (Helios Nieuwleusen) te vinden om Pilates Teaching te geven. In mijn vorige onderneming (Spirit And Moves 2019) gaf ik small group pilates, Vitaal Ouder met Pilates en personal pilates training. Dit combineerde ik met mindfulness. Tot ik me omschoolde tot coach & counceler ik-grensbewustzijn en meer individuele sessies ging geven.

Lees “Sporten tijdens de ramadan” verder