Moeiteloos leven, eenvoudig Zijn

Ons wezen is onbegrensd krachtig en een veld van mogelijkheden en creativiteit. Onze natuurlijke staat van zijn is moeiteloos scheppend en put uit de bron der waarheid. Het leidt tot vreugde, zekerheid, rust. Te allen tijde kan uit deze bron worden geput. Wanneer de creatieve stroom geblokkeerd wordt door het denken, dan is meditatie dé manier om weer in de natuurlijke staat te verkeren. Er zijn vele vormen waarin we de reis kunnen maken voorbij de mind naar het onbegrensde veld van creatie. Elke vorm is goed en het is raadzaam je innerlijke kompas te volgen.

Toch is er één manier bij uitstek die ik met jou wil delen en die je kunt toepassen wanneer je een reuzenstap wil maken in het verruimen van je bewustzijn.

Lees verder

Meer worden, meer hebben, meer zijn? Voor het ego is het nooit genoeg…

Natuurlijk mag je financiële, sportieve en/of maatschappelijke successen op je Vision Board zetten. Het is heel menselijk en natuurlijk om verlangens te hebben. We willen leren, ontwikkelen en groeien. Verlangens brengen ons in beweging. Maar wanneer je ervaart dat het nooit genoeg is en dat er steeds een nieuw probleem opduikt dat moet worden opgelost, dan is het tijd om jezelf eens achter de oren te krabben en de onderliggende drijfveren te onderzoeken. Wat je dan gaat zien, is dat deze gebaseerd zijn op schaarste, beperking, wantrouwen, onzekerheid oftewel: ego-gerichte drijfveren.

Lees verder

Wacht niet tot omstandigheden veranderen, stel geluk niet uit. Lijden levert niets op.

Wacht niet tot omstandigheden veranderen, stel geluk niet uit. Open je hart en laat liefde binnenkomen. Liefde ontspant. Het maakt vrij. Verzacht. En leidt tot geluk. Zo binnen, zo buiten.

Wat is geluk?

Geluk is een zijnservaring. Je hebt er niets voor nodig, behalve dan…je overgave aan het hier en nu. Tolle noemt dit ‘the power of now’. Geluk ervaar je wanneer je je bewust wordt van je gemaakte zelfbeelden en begint in te zien dat ze jou niet markeren. Het zijn rollen, verhalen die komen en gaan zonder iets te veranderen aan wie jij werkelijk bent.

Lees verder

Een nieuw begin, een schone lei

Ongemakkelijk zittend op een oude retro kruk schrijf ik deze laatste blog vanuit Rouveen in een inmiddels bijna lege praktijk. Zonder stoelen en de salontafel, de grote boeddha en de Marokkaanse tierlantijnen is het kaal. In het midden van de ruimte staan enkele dozen met o.a. boeken, administratie en planten. Morgenochtend verhuist ook de computer naar de nieuwe praktijk in Dalfsen, waar ik vanmiddag was om simpelweg te zitten en te zijn. Maar ik was niet alleen.

Lees verder

Als ik oordeel, doe ik mijzelf en anderen pijn. Ik wil mijzelf geen pijn meer doen. Ik ben liefde waard.

Kinderen groot te brengen in een wereld van verdeeldheid, het is een uitdaging. We leven in een (digitale) wereld van aanval en verdediging. Een wereld van wij en zij én de angst om er niet bij te horen, vooral voor jongeren. Tieners bevinden zich in een kwetsbare fase en hun behoefte aan houvast is groot.

Lees verder

2021, en nu? Gewoon….doorgaan.

In de zomer van 2018 zat ik te mijmeren in het tuintje van Het Kusjeshuis in Paterswolde. Eindelijk Vrij, mijn eerste boek, was in april verschenen en ik wilde verder met mijn tweede boek; mijn autobiografie. Maar ik voelde geen rust en ruimte om te schrijven.

Mijn kinderen zouden een hele week weg zijn en ik, ik wou ook weg. Maar alles was zo duur. Ik had uiteraard wat geld gespaard voor de vakantie met mijn kinderen, maar meer als dat zat er niet in.

Lees verder

Zelfkennis; het antwoord op alle lijden.

Als bewustzijn wordt je geboren in een lichaam om het leven in zijn puurste vorm te ervaren; de dualiteit. Onderweg vallen we in slaap en komen we terecht in een vreselijke nachtmerrie; we identificeren ons met het lichaam. En deze identificatie leidt tot het onjuiste idee van beperking. Van vast zitten. Van schaarste. We zijn bang.

Lees verder

Maak je geen zorgen, het nieuwe zal komen. Leef voor het geheel en deel.

Het zijn onze inzichten die zin geven aan het leven. De zijn slechts inzichten die meegaan wanneer het lichaam als instrument haar taak heeft verricht. De wereld is er niet om geluk te vergaren, maar om wakker te worden uit de illusie dat we afgescheiden, zondig en schuldig zijn. Om te ontwaken uit de nachtmerrie waarin we met zijn allen in verkeren zodat we eenheid ervaren en weer in vrede kunnen zijn.

De reis naar binnen heet Inzicht en deze reis leidt tot nieuwe dromen en avontuurlijke verhalen. Mijn reis is verbonden met mijn wortels, het land van mijn ouders; Marokko.

Lees verder